Passievertellers aan het woord over witloof!

 
Koop lokaal bij de boer!

Brussels grondwitloof van de broers Gille

broers-gille

Geert en Frankie, twee broers uit Haacht specialiseren zich in de productie van Belgische aardappelen en Brussels grondwitloof. Ze richten zich daarbij vooral op korte keten en de lokale rechtstreekse afzetmarkt. Dankzij hun automaat geraak je altijd aan verse producten.
Favoriete plek: in Tildonk, aan wandelknooppunt 531 en het Sas van Tildonk tussen fietsknooppunt 28 en 32.

Smaakvol witloof van Claudine, Rudi en zoon Wim

claudine-rudi-wim

Witlooftelers Rudi en zoon Wim telen witloof op een innovatieve manier. Een nieuwe generatie staat klaar om het witte goud internationaal op de menukaarten te krijgen. Al is dat niet altijd zo evident met deze arbeidsintensieve teelt.
Favoriete plek: langs de eigen witloofvelden, tussen wandelknooppunt 10 en 11.

Wild van witloofbier

witloofbier

Niets zo Belgisch als witloof, dat dacht Dries van hoevebrouwerij Hof Ten Dormaal uit Tildonk ook. Wit Goud is het eerste witloofbier ter wereld. Dit blond hoevebier bevat iets minder hop maar wordt deels vervangen door chicorei.
Favoriete plek: vlak voor de deur van het Hof, tussen wandelknooppunten 524 en 525 en aan fietsknooppunt 27.

Brussels grondwitloof in Buken

grondwitloof-buken

Al meer dan vijfendertig jaar kweken Danny en Bieke samen traditioneel Brussels grondwitloof in Buken. De volledige teelt gebeurt op het bedrijf zodat ze alles zelf onder controle hebben. Ze doen aan eigen zaadwinning en richten zich op het proces van zaad tot wortel en tot slot van wortel tot kop.
Favoriete plek: Kampenhout-Sas, aan wandelknooppunt 119 en fietsknooppunt 20.

Kraakvers witloof van Patrick en Edith

patrick-edith

300.000 kilo witloof wordt hier jaarlijks geteeld. Het plezier van de job ligt in het feit dat dit streekproduct meteen ook het uithangbord van de gemeente Kampenhout vormt. Edith geeft ook een kostbare tip mee om witloof wit van kleur te houden in een slaatje.
Favoriete plek: de Wildersedreef tussen wandelknooppunt 107 en 112 en tussen fietsknooppunt 5 en 98.