Hageland

Open landschappen, historische hoeves en prachtige panorama's zijn de troeven van het Hageland, de toeristische regio die zich uitstrekt ten oosten van de provinciehoofdstad Leuven. Je kan er herademen in het groen, verdwalen tussen eindeloze rijen fruitbomen en zoete wijnranken, wandelen door holle wegen en op stevige heuvels.
 
Tussen verstilde dorpen vind je zes eeuwenoude provinciestadjes: Aarschot, Diest, Landen, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Zoutleeuw. Wandel er door middeleeuwse steegjes en gezellige winkelstraten, in feeërieke begijnhoven, langs kerken en verrassende musea.

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een beleidsplan Toerisme voor de toeristische regio Hageland waarin voor de periode 2014-2019 een aantal belangrijke doelstellingen en acties zijn uitgewerkt.
 

Groene Gordel

De Groene Gordel is de toeristische regio rond Brussel die zich profileert als groene regio met een schat aan parken, tuinen en groene plekjes. Samen met de ongeschonden landschappen maakt dit de Groene Gordel tot regio waar het verrassend herademen is, soms letterlijk in de schaduw van de hoofdstad.
 
De centrale ligging van de Groene Gordel maakt de regio een bestemming bij uitstek voor dagtoerisme. Vanuit de diversiteit van de drie deelregio's Dijleland, Brabantse Kouters en Pajottenland en Zennevallei, biedt de Groene Gordel een toeristisch aanbod op het vlak van cultuur, technologie, wellness, streekproducten en horecabeleving.
 
Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een beleidsplan Toerisme voor de toeristische regio Groene Gordel waarin voor de periode 2014-2019 een aantal belangrijke doelstellingen en acties zijn uitgewerkt.
 

Kunststad Leuven

Leuven ligt op een boogscheut van Brussel en is met de trein maar een kwartier verwijderd van de nationale luchthaven. Geen stad in Vlaanderen spreekt zo tot de verbeelding als deze eeuwenoude universiteitsstad.
Ze combineert een rijk historisch patrimonium met een joviale, Bourgondische stadscultuur en een creatieve energie die niet te stuiten is. Leuven is niet alleen eeuwenoud, maar ook springlevend!
 
Het toeristisch beleid voor kunststad Leuven wordt bepaald en uitgevoerd door Toerisme Leuven.
Meer info op www.visitleuven.be.
[alt] Groene Gordel
Groene Gordel
Hageland
Hageland